Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

10% din unitățile școlare din județ sunt în scenariul roșu. În municipiu copiii mai merg la școală doar azi și mâine

Publicat: luni, 26 Octombrie 2020 , ora 14.32

10% din unitățile școlare din județ sunt în scenariul roșu. În municipiu, unde au depășit incidența de 3 la mia de locuitori, copiii mai merg la școală doar azi și mâine

Peste 10% din unitățile școlare preuniversitare brașovene din tot județul funcționează, azi, în online. În cifre, asta înseamnă 41 de unități școlare, de la grădinițe până la licee.

În aceste unități sunt peste 11.000 de elevi. Alte 142 de unități funcționează în scenariul hibrid, iar 221, în scenariu verde, adică toți copiii sunt prezenți la cursuri.

Acestea cifre se vor modifica, după ce și municipiul Brașov a atins incidența de 3 la mia de locuitori:

“Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întâlni mâine, 27 octombrie, pentru a lua o hotărâre în ceea ce privește suspendarea activității unităților școlare preuniversitare în municipiul Brașov. Astfel, până la adoptarea unei decizii, activitatea în unitățile școlare din municipiul Brașov se va desfășura astăzi și mâine după aceleași scenarii. Decizia privind data și ora convocării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență are la bază prevederea legală conform căreia măsura de închidere a unităților școlare se poate lua în maxim 48 de ore de la comunicarea de către DSP a datelor privind incidența cumulativă a cazurilor de infectare cu SARS-Cov 2 dar și datorită trendului descendent al acestui indice”, a spus Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

În municipiul Brașov funcționează 102 unități școlare preuniversitare de stat și particulare acreditate sau autorizate. Asta înseamnă peste un sfert din totalul unităților școlare din județ. În aceste unități sunt cuprinși 40% dintre elevii și profesorii din sistemul județean de învățământ.

Adina Chirvasă