Înapoi

40 de ani de la primul show color al Televiziunii Române, aniversați la Brașov, pe scena Cerbului de Aur

Publicat: marți, 13 August 2019 , ora 14.53

Momentul în care pe ecranele românilor se vedea primul show color va fi aniversat pe scena Cerbului de Aur, sâmbătă, 24 august, împreună cu Corina Chiriac.

Și nu întâmplător. Asta pentru că, în urmă cu 40 de ani, „Eu sunt Corina”, un spectacol de televiziune produs de regretatul Tudor Vornicu, alături de echipa sa, devenea show-ul care aducea culoare în casele românilor.

Vedeta spectacolului, filmat în Studioul 1 al Televiziunii Române, era Corina Chiriac, iar invitat special, Gheorghe Zamfir, artist care în 1979 deja cunoscuse faima internațională.

Ca o surpriză, „Eu sunt Corina!” este singura înregistrare în care publicul îl vede pe maestrul Gheorghe Zamfir cu o improvizație vocală de excepție, pe lângă nai și acordeon.

În același an, la Festivalul Internațional al filmelor de televiziune de la Montreux, „Eu sunt Corina” obținea premiul special al juriului.  

Corina Chiriac este una dintre câștigătoare a premiului 3, la una dintre primele ediții ale Festivalului, în anul 1971.   

Festivalul Cerbul de Aur 2019 va fi o ediție pentru toate gusturile! Pe scena din Piața Sfatului vor urca Emeli Sandé, Ronan Keating, Ștefan Bănică jr și Irina Rimes.

Cei 12 artiști din concurs vor performa în prima și a doua zi a Festivalului, joi și vineri, 22 și 23 august, pentru ca sâmbătă să aflăm câștigătorii premiilor în valoare totală de 55 de mii de euro.

Evenimentul va fi transmis, în direct și în exclusivitate, de Televiziunea Română, în perioada 22-25 august a.c.

Pentru cele patru zile ale evenimentului, organizatorii au pus la dispoziție mai multe categorii de bilete, cu prețuri începând de la 70 de lei.

Festivalul Internațional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 și a avut 18 ediții, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018, la aniversarea celor 50 de ani de la debut. 

Adina Chirvasă