Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Alimente expirate, amenzi în valoare de zeci de mii de lei, în piețele din Brașov

Publicat: vineri, 11 Octombrie 2019 , ora 14.08

Alimente expirate, amenzi în valoare de zeci de mii de lei, produse confiscate, bani proveniți din încasări neevidențiate pe casele de marcat fiscalizate. Acesta este, pe scurt, bilanțul controalelor efectuate de polițiști în cursul zilei de joi. 

Timp de 2 ore, aceștia au desfășurat o acțiune pe linia combaterii comerțului ilegal cu produse agroalimentare și a evaziunii fiscale în acest domeniu, precum și pentru respectarea legislației rutiere în două piețe agroalimentare situate pe raza municipiului Brașov.

Cu această ocazie, au fost verificate 58 de persoane fizice și juridice, care desfășurau activități comerciale cu produse agroalimentare, atât în incinta piețelor, cât și în zonele adiacente acestora. 

Au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale conform legislației privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de aproximativ 44.000 lei. Totodată, au fost confiscate 14 kg de legume pentru nedeținerea documentelor de proveniență, 33 kg de pește expirat, precum și suma de aproximativ 1.600 lei, provenind din încasări neevidențiate pe casele de marcat fiscalizate. 

De asemenea, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale privind circulația pe drumurile publice, în cuantum de 1230 lei, fiind reținut un certificat de înmatriculare pentru lipsa efectuării inspecției tehnice periodice.

Bianca Bucă