Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

ALPIN FILM FESTIVAL, proiecție de film în Peștera Valea Cetății din Râșnov

Publicat: luni, 24 Februarie 2020 , ora 11.58

ALPIN FILM FESTIVAL vă propune o proiecție specială într-o locație inedită, adica în Peștera Valea Cetății din Râșnov.

Este o premiera absoluta a unui scurtmetraj documentar, intitulat ,,SPOVEDANIA UNUI NEÎNVINS'' . Documentarul, despre legendarul Marcian-David Bleahu - geolog, speolog, alpinist și membru al Academiei Române, este realizat din mai multe fragmente de interviuri din viața sa privată , dar și materiale filmate în peșterile din România pe care le-a explorat temeinic, după ce visul său de a ajunge în Himalaya și a urca pe vârful Everest, în premieră mondială, a fost spulberat de dogma regimului comunist.

,,Proiectara filmelor în peșteră este unică în România. Filmul celui mai mare speolog român, Marcian Bleahu, se va proiecta pe peretele de la Râșnov.'' a declarat Dan Burlac, organizatorul festivalului

Proiecția va avea loc sâmbătă de la ora 15:00, iar intrarea se face pe baza unui bilet de acces în Peșteră, în valoare de 10 lei.

În plus, Festivalul de Film Aplin propune în această seară, de la ora 19:00, în avanpremieră internațională la Brașov, vernisajul unei expozitii de fotografie. Se întâmplă după ce 14 fotografi au parcurs peste 1500 km de drumuri si poteci accesibile doar catârilor, pe cele patru văi Lanzo din Italia.

,,Toți care au venit au rămăs impresionați de calitatea pozelor. Ele vin din Italia, de pe Valea Piemontului și se cheamă ,,aiva'' care în dialectul piemontez înseamnă apă. Au venit 6 fotografi din Italia, iar curatorul acestei expoziții este directorul Muzeului Muntelui din Torino, cel mai mare muzeu din Europa'' a mai precizat Dan Burlac, organizatorul evenimentului.

Expoziția poate fi vizitată până în 1 martie, la Centrul Reduta. Intrarea la vernisaj este liberă. Din acest an, Festivalul de Film Alpin face parte din International Alliance for Mountain Film, prestigioasa asociație mondială ce reunește aproape 30 de evenimente cinematografice din 20 de țări de pe 5 continente. 

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video: Facebook Alpin Film Festival
Saviana Russu