Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproape 250 de voluntari sprijină Primăria pentru a-i ajuta pe cei vulnerabili în această perioadă

Publicat: duminică, 29 Martie 2020 , ora 0.48

Aproape 250 de persoane formează Corpul de Voluntari ai Primăriei municipiului Brașov. Vorbim despre persoanele care îi vor ajuta pe cei vulnerabili să treacă mai ușor peste această perioadă, mergând la cumpărături pentru ei, plătind facturi sau îndeplinind alte servicii. 


Persoanele în vârstă, cele cu dizabilități sau cele aflate în izolare pot solicita sprijinul la dispeceratul Primăriei, tel. 0268-405000 (24h/24h), după care un voluntar va fi direcționat către acea persoană.


Ce trebuie să știți este că fiecare persoană va avea o legitimație specială, astfel încât să nu existe riscul unor înșelăciuni.


Până în prezent, alături de cei 43 de voluntari înscriși pe listele Municipalității, au mai venit persoane de la Asociația Îngrijire Acasă, dar cea mai mare parte a voluntarilor este din partea Bisericilor diferitelor culte.


Lor li se adaugă voluntarii Crucii Roșii, care asigură servicii pentru persoanele în carantină.


De asemenea, se vor implica și membri ai unor partide.


Persoanele vulnerabile sunt sprijinite și de angajații Direcției de Asistență Socială, dar sunt și voluntari din instituțiile din subordinea Consiliului Local.


Potrivit municipalității, în Brașov avem aproximativ 16.000 persoane vârstnice care figurează că locuiesc singure sau împreună cu soțul sau soția. Lor li se adaugă și persoanele aflate în izolare la domiciliu, care au nevoie de ajutor la cumpărături.


Toți cei care doresc să se implice, o pot face înscriindu-se pe listele de voluntari ai Municipalității sau ale organizațiilor partenere.


Reamintim, totodată, că toți cei care au nevoi speciale pot suna la linia telefonică Tel Verde 0.800 420 123.

Adina Chirvasă