Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Atenție părinți și bunici! Locurile de joacă din parcuri sunt încă închise

Publicat: miercuri, 8 Iulie 2020 , ora 17.48

Atenție părinți și bunici! Locurile de joacă din parcuri sunt încă închise, astfel că trebuie să găsiți alte modalități de petrecere a timpului liber alături de micuți. Avertismentul a fost lansat de oamenii legii, în condițiile în care, zilnic,  zeci de copii, însoțiți de părinți sau bunici se relaxează în spațiile special amenajate în cartiere, locații care sunt, însă, în continuare, închise din cauza pandemiei de coronavirus.

Reporterii Radio România Brașov FM au sesizat astfel de situații în mai multe locuri de joacă din oraș și au solicitat un punct de vedere de la Poliția Locală.

„În cazul prezentat de dumneavoastră le atragem atenția că locurile de joacă sunt închise. Cei mai mulți dintre părinți înțeleg acest lucru încă de la începutul dialogului cu noi și părăsesc zona, iar celor mai reticenți li s-a readus de fiecare dată aminte că este vorba în primul rând despre sănătatea propriilor copii dar și a celor de acasă”, a spus Anca Lăutaru, purtător de cuvânt al Poliției Locale Brașov.

Situația este cu atât mai gravă cu cât, numai în ultimele 24 de ore, au fost raportate, la Brașov, 53 de noi cazuri de infectare, adică aproape 10% din numărul îmbolnăvirilor înregistrate, de ieri până azi, în întreaga țară, respectiv 555.

„Este regretabil. Sunt mamă, înteleg că este foarte greu să ții un copil departe de un loc de joacă sau departe de alți copii însă trebuie să înțelegem că momentan este o situație particulară căreia trebuie să ne adaptăm. Nu deschidem grădinițele dar mergem la locuri de joacă. Bineînțeles că formele clinice la copii nu sunt atât de grave și de imprevizibile ca și la adult dar să nu uităm că au fost acele cazuri de simptome imunologice apărute secundar infecției cu coronavirus la copii care sunt de multe ori greu de tratat și care pot să lase sechele deci să nu fim atât de siguri că un copil care face boala trece ușor și nu va avea nici un fel de urmări. Cred că e mai bine să îi protejăm să nu facă boala”, a spus directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, dr. Andreea Moldovan.

Oamenii legii le reamintesc brașovenilor că pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, amenzile sunt usturătoare.

Adina Chirvasă