Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bani europeni pentru sănătatea brașoveană

Publicat: marți, 27 Octombrie 2020 , ora 19.28

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a semnat un contract cu Ministerul Fondurilor Europene prin care va fi finanțat proiectul „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în județul Brașov”.

Valoarea totală a proiectului este de peste 45 de milioane de lei, dintre care 24 de milioane sunt destinate Spitalului Județean, 8 milioane și jumătate vor merge spre Spitalul de Copii, 6 milioane la Maternitate, peste 2 milioane la Spitalul de Pneumoftiziologie și mai bine de 4 milioane și jumătate pentru Spitalul de Neurologie și Psihiatrie.

Banii sunt destinati achiziției de echipamente, aparatură medicală și materiale medicale, iar la Maternitate și pentru management de proiect.

În acest fel, fondurile pe care administrația județeană le-a alocat în cursul acestui an spitalelor brașovene aflate în prima linie a combaterii pandemiei vor fi recuperate în totalitate.

Sorin Țârcă