Înapoi

Bărbat reținut pentru tâlhăria de la casa de schimb valutar

Publicat: vineri, 23 Octombrie 2020 , ora 13.35

Polițiștii brasoveni au reușit să-l identifice pe bărbatul care a intrat într-o casă de schimb valutar din Brașov, a amenințat-o pe angajată și a plecat cu o sumă de bani, la data de 14 octombrie. Acesta este un brașovean în vârstă de 32 de ani.


Ieri, 22 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, în colaborare cu specialiști ai Serviciului Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, au efectuat două perchezitii domiciliare, în urma cărora a fost depistat autorul și au fost identificate si ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă și o sumă de bani reprezentând aproximativ 52.000 lei, peste 3.900 euro și circa 3.200 dolari. În urma probatoriului administrat în cauză, autorul a fost reținut pentru 24 ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, comisarul Alina Ivan.



Investigațiile au fost efectuate în colaborare de către Poliția Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale, cele 5 secții de poliție din municipiul Brașov, Poliția Orașului Ghimbav și Unitatea Teritorială de Analizaă a Informațiilor Brașov, cu suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.


Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. Dosarul este instrumentat sub coordonare Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.


Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a adăugat comisarul Alina Ivan.







Sorin Țârcă