Înapoi

Biblioteca Județeană „George Barițiu” sterilizează cărțile împrumutate de brașoveni. Două sterilizatore moderne cu ultraviolete au intrat în dotarea instituției

Publicat: marți, 15 Septembrie 2020 , ora 18.31

Conducerea Bibliotecii Județene „George Barițiu” din Brașov vrea ca iubitorii de lectură să se simtă în siguranță și să nu se îndepărteze de carte, chiar dacă suntem în plină pandemie. Astfel, două aparate de sterilizare a cărților și nu numai, eficiente împotriva noului coronavirus, sunt folosite de bibliotecari.


Cărțile sunt dintotdeauna purtătoare de virusuri și bacterii. Acum, când există și amenințarea COVID-19, ne-am gândit la siguranța cititorilor și a angajaților și am achiziționat două sterilizatoare pentru cărți. Unul funcționează la sediul central, iar celălalt la filiala numărul 5 de pe bulevardul Griviței, exact acolo unde numărul cititorilor și traficul de cărți sunt mai mari. Echipamentul poate elimina și alte tipuri de viruși, bacterii sau paraziți, dar are și o funcție de desprăfuire a volumelor din bibliotecă. În acest fel, cărțile restituite sunt reintroduse în circuit fără nici un fel de pericol pentru cititorii noștri”, a declarat directorul Bibliotecii Județene Daniel Nazare.


Patru cărți sunt dezinfectate cu aparatul cu ultraviolete în mai puțin de două minute. Ele sunt introduse în aparatul special și dezinfectate, după care oricine le poate utiliza în siguranță.


Conducerea instituției a transmis că a recurs la tehnologie pentru a încuraja cititoriii să împrumute în continuare cărți și să citească la fel de mult și pe timpul pandemiei.

Radio România Brașov FM