Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovean amendat pentru că nu purta mască în magazin

Publicat: duminică, 24 Mai 2020 , ora 10.51

În județul Brașov, 89 de persoane sunt în carantină și 985 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu, potrivit DSP Brașov. Pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, precum și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, polițiștii și jandarmii brașoveni au organizat peste 400 de acțiuni specifice, în 24 de ore, în urma cărora au fost aplicate patru amenzi contravenționale în valoare totală de 3.000 de lei, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială.

De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 500 de lei, unei persoane care nu a respectat măsurile individuale de protecție a vieții. Este vorba despre un cetățean care nu a respectat regulile de distanțare într-un magazin și nu avea mască de protecție, pe lângă faptul că a avut un comportament recalcitrant și a provocat scandal. Potrivit reprezentanților Jandarmeriei Brașov, sesizarea a fost făcută prin Dispeceratul 112, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj mixt (polițist și jandarm).

Camelia Vlad