Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cadouri în cutia de pantofi

Publicat: marți, 3 Decembrie 2019 , ora 12.52

Brasovenii care vor să pună un zâmbet pe chipurile copiilor sărmani din orașul nostru pot participa la campania ShoeBox unde aceștia pot oferi cadouri...în cutia de pantofi.

Ca în fiecare an în perioada 1-15 decembrie are loc campania de colectare a cutiilor cu cadouri iar între 16-24 decembrie distribuirea acestora către copiii nevoiași.

Familia Vesa a început acest proiect în 2007 din dorința de a-și învăța copilul să împartă din jucăriile și hăinuțele lui cu alți copii, mai săraci. Imediat campania s-a extins în zona orașului Cluj Napoca, iar in 2013 s-au strâns peste 30.000 de cutii, de la românii din 8 țări, 66 de orașe și 107 centre de colectare, iar în 2014 s-a depășit numărul de 40.000 de cutii.

Proiectul ShoeBox reprezintă o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos, în fiecare an, în preajma sărbătorilor de Crăciun.

În campania ShoeBox de la Brașov sunt peste 100 de copii care au avut prea puțin sau chiar deloc ocazia sa deschidă cutii de cadouri. Acestia au vârste între 2 ani și 17 ani și locuiesc în localitățile Budila, Dacia, Cutuș, Vâlcea, Ohaba, Bucium, Șinca Veche.

Adina Milea