Înapoi

Calendarul pentru înscrierea pentru gradația de merit în învățământ, modificat. Dosarele se depun de luni

Publicat: joi, 21 Mai 2020 , ora 18.23

Calendarul desfășurării concursului pentru acordarea gradațiilor de merit – sesiunea 2020 a fost actualizat prin Ordin de ministrul Educației, publicat în Monitorul Oficial.


Dosarele pot fi depuse de luni, 25 mai, potrivit documentului, până în data de 3 iunie. Dosarele trebuie să conțină documentele justificative privind activitatea candidatului respectiv, la secretariatul sau registratura inspectoratului școlar. Dosarele vor fi mai apoi analizate, până în 12 iunie, iar contestații pot fi făcute din 29 iunie până în 12 iulie. Contestațiile se pot transmite și prin e-mail, mai prevede noul ordin de ministru, la o adresă afișată în același timp cu lista cu punctajele acordate în urma evaluării de către inspectoratul școlar.


Până în 30 iulie, trebuie trimisă la Minister lista cu candidații care vor primi gradația de merit. Mai apoi, Ministerul va emite ordin pentru aprobarea listei. Gradația de merit se atribuie începând cu data de 1 septembrie 2020 și înseamnă, practic, un bonus de 15% din salariu, pe o perioadă de 5 ani.

Inițial depunerea dosarelor se făcea între 25 și 31 martie, dar procedura a fost amânată din cauza închiderii școlilor.

Adina Chirvasă