Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Casa Sfatului este doar a municipiului Brașov. Muzeul Județean de Istorie rămâne aici

Publicat: joi, 9 Iulie 2020 , ora 11.18

Municipalitatea a devenit proprietar al Casei Sfatului „cu acte în regulă”, a anunțat primarul municipiului Brașov, George Scripcaru. În imobil va rămâne în continuare Muzeul Județean de Istorie, fără să plătească chirie, dar cu anumite clauze.

„Muzeul de Istorie va funcționa în Casa Sfatului dar proprietatea este a municipiului Brașov și noi, împreună cu Muzeul de Istorie vom avea un acord de funcționare a acestei instituții în Casa Sfatului, cu anumite clauze prin care ei să întrețină utilitățile și odată cu acest pas putem să includem Casa Sfatului într-un proces de reparație”, a spus George Scripcaru.

Casa Sfatului este unul dintre monumentele care au fost înscrise atât în domeniul public al județului, cât și în proprietatea Primăriei Brașov, printr-o Hotărâre de Guvern din 2002.


Transferul s-a făcut având în vedere noul Cod Administrativ și astfel nu a mai fost nevoie de o Hotărâre de Guvern pentru reglementarea situației.

Adina Chirvasă