Înapoi

Clădirea Olimpia Brașov va deveni muzeu al sportului

Publicat: joi, 28 Noiembrie 2019 , ora 16.25

Consilierii județeni ai Brașovului au aprobat astăzi, în ședința de plen, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și consolidarea clădirii Olimpia, de sub Tîmpa, cu intenția de a o transforma într-un muzeu al sportului. Beneficiar este Muzeul de Istorie. 

Conform documentației hotărârii, valoarea lucrărilor de intervenție depășește 2,2 milioane de lei.

În documentația transmisă de consultant Consiliului Județean Brașov se arată că încăperile actuale nu vor suferi modificări de structură și recompartimentări. Intervențiile se vor limita la lucrări de zugrăveli, redecorări impuse de noua destinație, reabilitări de instalații electrice, termice, climatizare și alte amenajări specifice.

De asemenea, proiectul mai prevede amenajarea unor spații în podul clădirii.

După finalizarea lucrărilor, la parter va exista o sală pentru expoziția permanentă, cu o suprafață  de 110 mp. La etaj va fi o sală pentru expozițiile temporare, cu o suprafață de 76 mp., dar și o bibliotecă și birouri. Tot la etaj, vor fi și depozitele pentru piesele din patrimoniul muzeului.


La mansardă se vor amenaja birouri și săli de documentare.

La terasele exterioare ale clădirii vor fi amenajate spații pentru  proiecții, concerte, ateliere pentru copii și alte activități. 

Camelia Vlad