Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Școlile brașovene își vor primi elevii din clasele terminale în condiții de siguranță

Publicat: miercuri, 20 Mai 2020 , ora 13.51

Școlile brașovene își vor primi elevii din clasele terminale, la pregătirea examenelor, în condiții de siguranță, începând din data de 2 iunie. O spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brașov și ai Primăriei, care au avut astăzi o întâlnire pentru a pune la punct programul de activități și măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului în instituțiile de învățământ.


Astfel, Primăria se va ocupa de activitatea de dezinfecție în toate școlile în care vor veni copiii și va pune la dispoziție dispensere pentru săpun și dezinfectant, dezinfectant de mâini și săpun, termometre cu infraroșu, prosoape de hârtie măști de protecție pentru protejarea personalului care asigură înscrierea în grădinițe.


Pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, ca și pentru profesorii implicați în pregătirea și de supraveghere la examen, necesarul de măști este asigurat de Ministerul Educației.


„Facem acest lucru într-un mod unitar în așa fel încât să avem o coerență din acest punct de vedere și să stabilim foarte clar ce avem noi de făcut și ce au de gestionat directorii, Inspectoratul Școlar Județean prin intermediul personalului din subordine. Facem aceste lucruri preventive ca să nu punem în pericol nici profesorii, nici elevii, să asigurăm toate aceste condiții necesare pentru buna desfășurare a activităților în domeniul educațional”, a spus primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.


Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor trebui să respecte toate măsurile impuse prin ordine. Atât pentru siguranța lor, cât și a celor cu care intră în contact, iar Inspectoratul are deja o situație a acestora.


„Noi avem o situație pe școli - câți elevi și-au manifestat acest acord de a veni fără a pune în pericol membri ai familiei, pe ei sau cei cu care intră în contact. Pregătirea va fi zilnică în fiecare școală, respectând normele de distanțare și ultimele ordine care prevăd pentru un elev o suprafață de 4 mp în sala de curs”, a spus prof. Ovidiu Tripșa, inspector școlar general al IȘJ Brașov.

Reamintim că Evaluarea Națională debutează în 15 iunie, iar 22 iunie începe examenul de Bacalaureat.


Adina Chirvasă