Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cu deținuții la muzeu

Publicat: miercuri, 22 Ianuarie 2020 , ora 19.23

11 deținuți de la Penitenciarul Codlea au fost în vizită la Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov. Chiar dacă doar unul dintre ei a mai fost în muzee înainte să ajungă la închisoare, toți cei 11 au fost impresionați de ce au văzut și, cei mai mulți, au spus că vor merge în vizită și la alte muzee, după ce își vor ispăși pedeapsa.

Persoanele încarcerate au stat de vorbă mai întâi cu IA – Inteligența Artificială – care le-a dezvăluit câteva dintre cunoștințele ei despre muzeu, familia Mureșianu și Brașov. După o primă experiență, deținuții au trecut, pe rând, prin toate încăperile și au văzut un muzeu memorial, cu dotări de ultimă oră.

Deținuții au fost impresionați atât de obiectele vechi de un secol și jumătate, cât și de metodele ultramoderne de prezentare din muzeu. Colaborarea dintre Penitenciarul Codlea și Muzeul Casa Mureșenilor durează de mai bine de 10 ani. 

Pe lângă ieșirea la muzeu, deținuții de la Codlea au o multitudine de activități culturale care se desfășoară pe întreg parcursul anului, în incinta penitenciarului sau în afara acestuia.

Sorin Țârcă