Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dr. Florin Orțan vrea să fie primarul municipiului Brașov

Publicat: miercuri, 5 August 2020 , ora 17.37

PSD Brașov a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și președintele Senatului României, Robert Cazanciuc, candidatura cardiologului Florin Orțan la Primăria Brașov.

Cum era de așteptat, cel mai important proiect pe care îl va promova în fața electoratului este realizarea noului spital regional.

"Candidez, în acest an, pentru funcția de primar al municipiului Brașov pentru că sunt convins că brașovenii merită certitudinea unui trai mai sigur. Prin specificul meseriei de medic, am fost și sunt mereu în contact cu oamenii. Brașovul și voi toți mi-ați dat enorm. Vreau să întorc favoarea! Îmi asum un proiect administrativ integrat, în care să vorbim despre un oraș sănătos, cu oameni sănătoși, care privesc cu încredere către spitalele din municipiu și chiar din județ", și-a motivat Orțan decizia.

Medicul brașovean va face echipă pentru câștigarea administrației publice locale din Brașov cu social-democratul Marian Rasaliu, candidat pentru președinția Consiliul Județean.

"Am convingerea că împreună cu dr. Florin Orțan vom reuși să dezvoltăm sistemul de sănătate în tot județul. Brașovenii au nevoie de un sistem medical performant, de educație, de infrastructură de transport", a adăugat Rasaliu

Senatorul Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției în Guvernul Ponta, consideră că echipa PSD de la Brașov poate fi una "câștigătoare".

"Echipa actuală a PSD poate câștiga Brașovul, pentru binele brașovenilor, nu pentru binele unor interese particulare, care țin de mulți ani orașul", a declarat președintele Senatului.

Alegerile locale vor avea loc în acest în în ziua de 27 septembrie. Și-au mai exprimat intenția de a candida pentru Primăria Brașov George Scripcaru (PNL), Costel Mihai (PMP), Allen Coliban (USR), Sorin Susanu (Pro România), Gheorghe Ialomițianu (susținut de ALDE), Laura Bratosin (PNȚCD), Laslo Barabas (UDMR) și independentul Șerban Șovăială.

Camelia Vlad