Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Edi Grosu a pedalat peste 200 de kilometri în propria casă, pentru a ajuta Spitalului de Boli Infecțioase

Publicat: duminică, 29 Martie 2020 , ora 15.22

Ciclistul zărneștean Edi Grosu a pedalat peste 200 de kilometri în propria casă pentru a ajuta Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, cu ajutorul unei asociații.

Deși își propusese inițial sa stea 12 ore în șa, Edi a reușit un parcurs de puțin peste pe simulator timp in care a ars 3600 de calorii.

"Ieri am încercat să fac un maraton de 12 ore în casă. S-a dovedit a fi foarte dificil, pentru că home trainer-ul simulează oarecum antrenamentul pe șosea, dar nu este același lucru pentru că nu poți să te miști la fel cum ai face-o pe șosea. Am reușit să fac 8 ore și 16 minute, 229 de km. Am făcut asta pentru a ajuta Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov. Am donat 3 lei pe kilometru, asta înseamnă 690 de lei. Îi rog pe toți cei care au posibilitatea, să ajute spitalele sau persoanele care au nevoie în această perioadă. Și cel mai important este să stați în casă pentru a putea să oprim lanțul coronavirusului", a spus Edi Grosu.

Edi Grosu, este Rider la echipa Delko Marseille Provence, iar anul trecut a avut rezultate bune în mai multe tururi. Anul acesta ar fi putut fi primul român care să alerge în Turul Franței după aproape 90 de ani. În 1936, Constantin Tudose, Nicolae Țapu, George Hapciuc și Virgil Mormocea au fost singurii compatrioți ai noștri din istorie prezenți la startul Turului Franței.

Adrian Susanu