Înapoi

Fostul Cinematograf Modern, centru cultural pentru copii

Publicat: luni, 13 Ianuarie 2020 , ora 18.53

Anunțată inițial pentru sfârșitul anului 2019, deschiderea fostului cinematograf Modern ca un centru special al copiilor va avea loc, cel mai probabil, la sfârșitul acest luni.

Aici a fost pus deja granitul în hol, a fost amenajată scena din sala mică, sau montat proiectoarele, iar în această săptămână ar trebui pusă mocheta.

De asemenea, în sala mare a fost pus proiectorul, iar muncitorii lucrează la scenă. Săptămâna viitoare vor pune și aici mocheta.

La exterior a fost făcută, în partea din spate și în lateral, izolarea cu vată minerală și mai trebuie puse iar în față plăci HPL, care vor fi și în față.

Reprezentanții municipalității speră că toate lucrările să fie finalizate până la sfârșitul acestei luni, asta și pentru că lucrările exterioare depind de condițiile meteo.

Lucrările de modernizare a fostului Cinematograf Modern au început din iulie 2018. În viitorul centru pentru copii vor fi două săli, cea mare cu aproape 200 de locuri, iar cea mică, cu puțin peste 100 de locuri.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 5 milioane de lei, cu tot cu TVA, iar banii vin, integral, de la bugetul local.

Adina Chirvasă