Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

HoReCa, în alertă maximă

Publicat: luni, 26 Octombrie 2020 , ora 18.23

Firmele din domeniul HoReCa vor fi afectate de măsurile luate odată cu intrarea Brașovului în scenariul roșu.

Cârciumarii brașoveni au căutat soluții de supraviețuire și deja au o propunere:


“Am depus o solicitare în numele cârciumarilor, să ne lase să facem niște construcții temporare (dar trebuie să avem avizul Comisiei de Cultură care se întrunește în 11 noiembrie) și să ne dea o soluție temporară - să putem face niște construcții care să arate decent - până în martie, probabil”, a spus Oana Coantă, reprezentanta Breslei Cârciumarilor.

O situație specială există în cazul hotelierilor din Poiana Brașov.

“Poiana Brașov nu are preponderent clienți brașoveni. Vorbim de incidența asta care este pe municipiu și în județul Brașov. La noi turiști vin de peste tot, hotelurile îi triază”, a spus președintele Asociației de Turism din Poiana Brașov, Roxana Cojocea.

Legea nu poate excepta părți dintr-o localitate, iar dezavantajul stațiunii în această perioadă este că face parte din municipiul Brașov.

Decizia de închidere totală a restaurantelor va fi una valabilă 14 zile, însă, dacă incidența nu va scădea sub 3 la mie, autoritățile vor fi obligate să prelungească această perioadă cu alte 14 zile.

Sorin Țârcă