Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lucrări avansate la aeroport și la spitalul modular din Brașov

Publicat: marți, 28 Iulie 2020 , ora 18.41

Lucrările la cele mai așteptate proiecte ale momentului în Brașov, aeroportul și spitalul modular, sunt în grafic și vor fi finalizate în curând, spune președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. La Aeroport, unele lucrări sunt atât de avansate încât vor fi gata înainte de termen.

“Lucrările de la aeroport sunt în grafic, la unele contracte chiar avem un avans față de grafic cu peste 1 lună, mă refer la terminal unde deja am ajuns la etajul 1, în curând se vor monta geamurile. De asemenea și la nivel de balizaj și sistematizare pe verticală lucrările sunt, de asemenea, în grafic“, a spus Adrian Veștea.

Și la unitatea medicală modulară din curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență lucrările sunt spre final.

“În prezent s-au montat toate modulele. Se lucrează la interior urmând ca după data de 21 să începem mobilarea în interior, să aducem paturi de ATI, monitoare etc., necesare desfășurării în bune condiții a terapiei intensive. Evident, toate aceste lucruri pentru început le vom reloca de la celelalte spitale unde am achiziționat astfel de materiale”, a adăugat Adrian Veștea.

Spitalul modular va avea 28 de paturi pentru terapie intensivă, iar estimările arată că acesta va funcționa cel puțin 10 ani în acest mod. Cu excepția spitalului modular de la Elias București, acesta este primul din țară construit în această perioadă.

Camelia Vlad