Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mesajul medicilor brașoveni - Ne-am relaxat prea devreme și acest lucru ar putea să ne coste scump!

Publicat: joi, 9 Iulie 2020 , ora 10.51

Ne-am relaxat prea devreme și acest lucru ar putea să ne coste scump! Este mesajul medicilor brașoveni care spun că populația pare să nu conștientizeze pericolul pe care îl reprezintă noul coronavirus.

Este o situație serioasă în care, deocamdată, Brașovul este cap de afiș, dar dacă ne uităm pe statistica țării vedem că și alte județe vin, din păcate, în mod serios din urmă. Este doar un prim pas al Brașovului și un număr mai mare pentru că aici se fac și testări mai multe comparativ cu alte județe”, a spus directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, dr. Andreea Moldovan.

Medicii fac cu greu față numărului mare de pacienți, mai ales că nu prea mai sunt locuri în spitalele din Brașov pentru tratarea celor infectați cu coronavirus.

Este o presiune în ficare zi din partea spitalelor cu suspecți ca să ne transfere pozitivi, din partea DSP-ului să încerce să găsească locuri de internare pentru pacienți pozitivi. De asemenea, nouă ne este greu ca pacienții cu forme grave care necesită ventilație mecanică să își găsească un loc cu siguranță disponibil pentru ei. Cred că ne-am relaxat prea repede și prea total aș putea să spun, în sensul în care te miri atunci când vezi pe cineva care utilizeză masca sau se protejează din punct de vedere al distanțării sociale”, a adăugat dr. Andreea Moldovan.

Numărul mare de cazuri ce se înregistrează în fiecare zi la Brașov se datorează unui cumul de factori, crede medicul Andreea Moldovan:

„Cred că este un cumul de factori în sensul în care automat este și o populație densă, sunt aglomerări, există perioada de concedii în care vin turiști dar și brașovenii, în egală măsură, doresc să iasă în locurile frumoase ale Brașovului și din păcate prea populate. De asemenea, avem o capacitate foarte bună de diagnostic. Toți acești factori conduc la o creștere a numărului de cazuri”.

Specialiștii le reamintesc brașovenilor că purtarea măștilor în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun, distanțarea socială și igiena personală sunt măsuri absolut necesare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID 19. 

Adina Milea