Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pandemia de coronavirus a lovit din plin și Castelul Bran

Publicat: miercuri, 29 Iulie 2020 , ora 9.14

Castelul Bran a înregistrat, de la deschiderea din luna iunie și până în prezent, o scădere drastică a numărului de vizitatori, precum și a veniturilor, față de perioada similară din 2019, potrivit directorului de marketing al instituției muzeale, Alexandru Prișcu.

Chiar dacă noile campanii de promovare a produselor oferite la Castelul Bran nu au fost gândite să fie destinate exclusiv pieței interne, acestea s-au făcut strict pe piața internă, din 5 iunie, de când a fost deschis castelul pentru vizitatori, după perioada stării de urgență, conform sursei citate.

„Luând în calcul că piața externă a stagnat, a înghețat cu totul, procentele arată în felul următor pentru Castelul Bran: scăderea înregistrată la numărul de vizitatori este de 64%, iar scăderea veniturilor este undeva peste 70%", a precizat Alexandru Prișcu.

Directorul Castelului Bran ne-a vorbit și despre cel mai nou proiect al muzeului, „O istorie a spaimelor în Transilvania". Este vorba despre o expoziție amenajată la etajul al IV-lea al Castelului, în fapt o incursiune în istoria poveștilor despre mituri și spaime autohtone, despre simboluri și semnificația lor. Astfel, cei care vor vizita Castelul vor putea vedea reprezentările unor personaje supranaturale din mitologia românească, precum ielele, moartea, stafiile, strigoii și vârcolacii.

Evenimentele cu care administratorii Castelului Bran ne-au obișnuit an de an au fost suspendate pe moment, din cauza pandemiei.

Întregul calendar al evenimentelor, pentru anul în curs, este încă în analiză. Din rațiuni de ordin financiar, cel mai probabil acestea vor fi anulate (...) Focusul principal pe lista de evenimente este Halloween (31 octombrie - n.r.). Așteptăm și vom decide în funcție de cum vor evolua lucrurile, dacă se vor deschide granițele, dacă cifrele zilnice (la raportarea Covid-19 - n.r.) vor înregistra scăderi vizibile, dacă oamenii vor respecta măsurile elementare impuse de autorități…", a adăugat Prișcu

Anul trecut, Castelul Bran a fost vizitat de peste un million de turiști, cei mai mulți veniți de peste hotare.

Camelia Vlad