Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Panglici albe la porțile cârciumilor din Brașov

Publicat: miercuri, 8 Iulie 2020 , ora 19.08

Panglici albe, la intrare. Este gestul la care îndeamnă Breasla Cârciumarilor din Brașov, ca o declarație de protest la controalele repetate de care au parte în această perioadă.

“Controalele în sine nu sunt o problemă. Numai că ele se întâmplă în felul următor:  îți vine o instituție în control, te verifică, din 5 lucruri 2 sunt proaste. Le repari și peste 3 zile vine aceeași instituție și zice «păi mai ai două lucruri în neregulă». Le rezolvi și pe alea și te liniștești și ți se pare că ești în regulă și după aceea mai trec 6 zile și vine aceeași instituție”, a spus Oana Coantă, reprezentant al Breslei Cârciumarilor Brașov.

Cârciumarii spun că situația nu e nouă, doar că acum este o perioadă foarte grea. Pandemia de Covid le-a rărit clientela foarte mult și, în plus, trebuie să facă multe investiții în materialele necesare în protecția împotriva Covid: mănuși, măști, dezinfectanți. Pe lângă marfă, salarii, taxe, autorizații.

“Poate că ar trebui să se gândească cei care vin în control dacă lucrurile nu ar trebui să meargă în direcția bună în sensul comunicării și să nu mai trateze inițial comercianții ca pe posibili infractori. Mesajul nostru către țară din Brașov este: Atârnați-vă panglici albe pentru fiecare instituție de control care v-a călcat pragul și spuneți oamenilor ca să știe că ne străduim să fim în regulă dar nu vrem să o facem în felul ăsta”, a adăugat Oana Coantă.

Breasla Cârciumarilor reunește restaurante și cafenele din Centrul Vechi al Brașovului.

Adina Chirvasă