Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Parc pe locul fostei platforme industriale Rulmentul

Publicat: luni, 27 Iulie 2020 , ora 17.18

Un parc de aproape 20 de hectare, demn de un oraș turistic, va avea Brașovul pe locul fostei platforme industriale Rulmentul. 

Municipalitatea va accesa fonduri europene de peste 2,1 milioane lei pentru implementarea proiectului Reconversie zone abandonate în zone verzi - Zona industrială Rulmentul.

Potrivit proietului inclus pe lista celor transmise la ADR Centru, 8% dintre clădirile existente pe această platformă vor fi păstrate iar pe restul suprafeței se amenajează parcuri și spații verzi create pe loturi. 

Pe teritoriul fostei platforme Rulmentul se găsesc clădiri cu o valoare istorică importantă, între care hangarele pentru avioane, construite în 1936. Potrivit primarului municipiului Brașov, George Scripcaru, se vor păstra doar clădirile cu valoare arhitecturală, care vor fi reconsolidate, renovate și utilizate pentru diferite tipuri de funcționalități. Proiectul include amenajarea unui parc de distracții, a unui sat pentru activități sportive, studio de filme, muzeu, școală, grădiniță și centru expozițional. Pentru că vorbim de o fostă platformă industrială, muzeul de aici va fi unul al tehnicii, care să amintească de destinația zonei în perioada comunistă.

Vineri în ședinta de plen a Consiliului Local, primarul George Scripcaru va propune spre aprobarea consilierilor proiectul de transformare a fostei întreprinderi Rulmentul într-o zona verde. Cum și pe locul fostei rampe de gunoi din cartierul Triaj va fi amenajat un parc, zona de est a orașului va deveni una dintre cele mai verzi părți ale Brașovului. 

Sorin Țârcă