Înapoi

Parcul de troleibuze al RATBV este complet

Publicat: marți, 28 Iulie 2020 , ora 18.14

Cel de al 26-lea și ultimul troleibuz Solaris achiziționat prin contractul de anul trecut a ajuns în parcul auto al RAT Brașov.

Cele 26 de troleibuze sunt model „Solaris Trollino 18“, articulate, cu lungimea de 18 metri și au o capacitate de 137 de călători, dintre care 40 pe scaune. Ele sunt dotate cu sistem de informare a pasagerilor cu tracking GPS și anunțarea stației următoare, două unități de aer condiționat pentru pasageri și una pentru șofer, două display-uri pentru anunțuri și reclame, patru validatoare, prize USB pentru încărcarea telefoanelor și altor dispozitive mobile, wifi.

Mai mult, vehiculul are o autonomie de minimum 5 kilometri, oferită de bateriile incorporate.

De sâmbăta, vor exista troleibuze și pe linia 6, după ce acestea circula deja pe liniile 1, 2 și 31. Troleibuzele achizitionate au costat 92 de milioane de euro, din fonduri europene nerambursabile, cu o cofinanțare locală de 2%.

Tot în aceste condiții, în luna august va fi organizată licitația pentru achiziția altor 25 de troleibuze și 10 autobuze hibrid-electrice. Cum recepția celor 60 de autobuze electrice SOR este în grafic, până la sfârșitul anului 2021 vom avea un transport public prietenos cu mediul la Brașov.

Sorin Țârcă