Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 24.000 de pachete cu ajutoare alimentare au fost distribuite de Prefectura Brașov primăriilor din județ

Publicat: miercuri, 8 Iulie 2020 , ora 11.44

Prefectura Brașov a finalizat distribuirea către primăriile din județ a celor peste 24.500 de pachete cu ajutoare alimentare alocate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Pachetele conțin alimente de bază și conserve.


Categoriile de persoane care beneficiază de asistență materială de bază acordată în cadrul acestui program sunt persoanele cărora le este stabilit prin dispoziție scrisă a primarului dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii 416 din 2001 privind venitul minim garanatat, cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordate în baza legii 277 din 2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată cu modificările și completările ulterioare, precum și persoanele aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare, stabilite prin anchete sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate în anumite condiții”, a spus prefectul Cătălin Văsii.



Acest program pentru ajutorarea persoanelor defavorizate a fost aprobat de Comisia Europeană și derulat de Guvernul României cu scopul de a reduce sărăcia extremă, a mai precizat prefectul Brașovului. Alocarea financiară pentru acest Program Operațional este de aproape 520 de milioane de euro, din care 85% reprezintă contribuția din partea Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane. Diferența de 15% reprezintă cofinanțarea națională.

Camelia Vlad