Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primăria Brașov a comandat un sistem de monitorizare a calității aerului

Publicat: miercuri, 20 Mai 2020 , ora 12.24

Un sistem de monitorizare a calității aerului. L-a comandat Primăria municipiului Brașov de la firma care se ocupă de iluminatul public în oraș, printr-o achiziție prin atribuire direct. Sistemul costă peste 90.000 de lei, dar furnizorul trebuie să livreze și aplicația software pentru acesta.

Potrivit datelor disponibile pe platforma electronica de achiziții publice, vor fi montați 12 senzori, de trei tipuri, care vor măsura printre altele, particulele în suspensie, dioxidul de carbon sau formaldehida. Datele înregistrate de acești senzori vor putea fi urmărite în timp real și vor fi oferite și grafice și alerte pentru depășirea limitelor maxime la diverși parametri măsurați. 

Municipalitatea a început deja să implementeze un plan de îmbunătățire a calității aerului la Brașov. De altfel, recent, primarului municipiului Brașov, George Scripcaru, a fost chemat la Ministerul Mediului pentru a prezenta stadiul implementării planului.

Adina Chirvasă