Înapoi

Programul de reabilitare a fațadelor clădirilor istorice continuă și în 2020

Publicat: luni, 13 Ianuarie 2020 , ora 18.45

Programul pilot de reabilitare a fațadelor clădirilor istorice din municipiul Brașov, finanțat cu 50% de Primărie, va continua și în acest an. Ba mai mult, în 2020, municipalitatea are în vedere să includă imobile din afara centrului istoric, după cum ne-a spus purtătorul de cuvânt al instituției, Sorin Toarcea.

Programul pilot de reabilitate a clădirilor istorice cu finanțare de la bugetul local al Brașovului a început în 2018, împreună cu Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității. În vara lui 2019 a fost finalizată prima fațadă, în Piața Sfântul Ioan nr. 10.

Tot anul trecut, incluse în proiect au mai fost un imobil din Piața Enescu 7, o altă clădire de pe Michael Weiss nr 35 și o casă de pe strada George Barițiu. La imobilul din Piața Enescu, lucrările sunt în curs de finalizare, de lucru mai este doar la parter.

La clădirea de pe Michael Weiss, deși documentația este finalizată, lucrările vor începe doar când se va mai încălzi afară.

Clădirea de pe strada George Barițiu a fost scoasă din program, după ce vecinii nu au reușit să se pună de acord între ei.

Banii alocați acesteia vor fi, de asemenea, redirecționați. Însă, toate acestea, după aprobarea bugetului pentru 2020, când se va stabili cât vor fi alocați pentru acest program, în acest an.

Reamintim că, la Brașov, există un regulament conform căruia, proprietarii care nu-și îngrijesc fațadele caselor, sunt supraimpozitați cu până la 500%.  

Adina Chirvasă