Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Secretarul de stat Raed Arafat, despre situația epidemiologică de la Brașov

Publicat: joi, 6 August 2020 , ora 19.28

27 din cei 62 de rezidenți s-au îmbolnăvit, însă autoritățile spun că nu este necesară carantinarea întregii localități. Informația a fost confirmată de conducerea Direcției de Sănătate Publică Brașov, la solicitarea secretarului de stat Raed Arafat (foto), prezent, astăzi, la Brașov, pentru a verifica stadiul lucrărilor de la unitatea modulară ATI din curtea Spitalului Județean.

Am solicitat să se facă analiză în toate localitățile care au peste 3.000 de persoane infectate, iar acolo unde sunt probleme deosebite, care impun măsuri suplimetnare de prevenire a răspândirii virusului, să fie luate. Aici, în Brașov, un focar este în localitatea Moieciu, dar este vorba despre un focar într-un azil de bătrâni, deci nu se impune carantinarea întregii localități. Când ai transmitere comunitară și mai ai și alte criterii monitorizate de DSP, atunci pot fi luate măsuri”, a declarat Arafat.

55 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate, la Brașov, în ultimele 24 de ore. În acest fel, de la începutul epidemiei și până acum, în județul nostru s-au înregistrat 3.468 de cazuri, cifră care plasează Brașovul pe locul 4, la nivel național, ca număr de îmbolnăviri, după București, Suceava și Argeș. Directorul Direcției de Sănătate Publică, doctorul Andreea Neculau spune că cele mai multe dintre cazurile confirmate, în ultima perioadă, sunt din municipiul Brașov.

Evoluția cazurilor cu Covid-19 este cauzată în primul rând de transmiterea comunitară. Municipiul Brașov este cel mai afectat din acest punct de vedere. Este vorba despre persoane care fie au simptome, fie se testează pentru a pleca în călătorii și sunt identificate cu infecție Covid-19. Acest lucru s-a întâmplat într-un mod accelerat în ultima perioadă, de concedii. La noi, în Brașov, se testează mult și de aceea sunt descoperite multe cazuri. Avem 8 laboratoare care testează (…) Faptul că se testează mult și sunt descoperite multe cazuri este și un lucru bun, pentru că identificăm persoanele bolnave și le izolăm, astfel limităm și răspândirea bolii în comunitate. Există și focare, în azile, în instituții, problema apare când cazurile sunt difuze, iar focarele nu pot fi limitate”, a explicat dr. Neculau.

În întreaga țară, au fost confirmate, de ieri până azi, 1.345 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV2. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, pe întreg teritoriul României, numărul total al îmbolnăvirilor se apropie de 58.000.

Camelia Vlad