Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Singurul alpinist cu dizabilități din lume, la Alpin Film Festival

Publicat: luni, 24 Februarie 2020 , ora 13.46

Festivalul de Film Alpin îl aduce, în premieră, la Brașov, pe singurul alpinist cu dizabilități din lume care a ajuns pe Mont Blanc.

Imobilizat într-un scaun cu rotile, în urma unui accident, acesta și-a îndeplinit visul, cu ajutorul a zece alpiniști entuziaști, care l-au urcat pe cel mai râvnit munte din Europa, în 24 de ore.

,,Ivan Kucherov este bulgar și trăiește în acest moment în Elveția. Alpinistul a avut un accident foarte grav și a rămas paralizat, iar acum își duce viața într-un scaun rulant. Pentru ca iubește atât de mult muntele, Ivan și-a rugat colegii să-l ducă pe Mont Blanc, astfel și-a îndeplinit un vis''. a precizat președintele Festivalului de Film Alpin, Dan Burlac.

Întreaga poveste a alpinistului cu scaun cu rotile, o poveste despre putere, voință și curaj, va fi proiectată la Cinematograful Patria, duminică, de la ora 15:00. Intrarea este liberă.
Saviana Russu