Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spitalul Regional de la Brașov este o prioritate pentru autorități!

Publicat: marți, 25 Iunie 2019 , ora 12.04

O clădire cu trei niveluri, care ar urma să aibă și un heliport, așa arată Spitalul Regional Brașov.

La ultima ședință a Consilului Local a fost prezentat studiul de prefezabilitate pentru Spitalul Regional ce va fi amplasat în vecinătatea Institutului Cartofului de la care municipalitatea a preluat peste 11 hectare de teren.

Aproape zece mii de metri pătrați vor fi alocați saloanelor cu paturi. În total vor fi peste 850 de paturi la toate secțiile. Doar la ATI vor fi 50, la fel și la Neurochirurgie.

Va fi o unitate de primire urgențe cu pretriaj pentru adevăratele urgențe, se mai arată în studiul de prefezabilitate.

Dacă pentru zona administrativă vor fi alocați peste o mie de metri pătrați din spital, zona destinată serviciului de ambulanță va avea puțin peste 180 mp.

Nu s-au stabilit deocamdată costurile. Acest lucru urmează să fie făcut prin studiul de fezabilitate ce va fi realizat de un consultant stabilit de BERD în cadrul acordului cu Primăria. Se ia în calcul și un parteneriat public-privat.

Adina Chirvasă