Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tam-Tam, desemnat Proiectul cultural al anului 2019, la Brașov

Publicat: miercuri, 26 Februarie 2020 , ora 8.24

Tam-Tam a fost desemnat Proiectul cultural al anului 2019, la Brașov. Asta în cadrul Galei Premiilor Anului în cultură, organizată de Consorțiul Cultural Corona.

Prima ediție a Tam-Tam Festival, eveniment de artă și cultură urbană, a avut loc la sfârșitul lunii iulie și a adus pe cinci scene din oraș, tipuri diferite de artă: vizuală, teatrală, muzicală etc. A fost inițiat de pianiștii brașoveni Horia Mihail și Dragoș Dimitriu, împreună cu Dan Oprea, de la Depoul de Artă Urbană.


De asemenea, Muzeul Județean de Istorie a primit premiul pentru "cartea anului", pentru albumul "Istorii din 89 în benzi desenate", primul de acest gen din țară și cel mai voluminos, dar și pentru "afișul anului", pentru Festivalul de Benzi Desenate Brașov 2019.

Și Centrul Muzical al Universității Transilvania a primit două premii. Unul a fost pentru "proiectul muzical al anului'', decernat Alinei Bercu, ea propunânând o Integală a Sonatelor Beethoven, iar a doua distincție a fost pentru Orchestra de Cameră a Universității Transilvania Brașov, la categoria "Debut".

"Festivalul anului 2019" a fost desemnat Cartfest, evenimentul de la Cristian, din iulie.

"Expoziția anului" a fost cea găzduită de Muzeul Casa Mureșenilor - "Povești românești".

Laureați au mai fost Cvintetul Anatoly, pentru "concertul anului", Centrul Cultural Reduta, care a luat premiul pentru "spectacolul de teatru al anului", cu "Îmblânzirea scorpiei", dar și cei de la Amural, care au plecat acasă cu două premii, ambele pentru partea de arte vizuale.

Evidențiată a fost și partea de science-fiction, Antares primind premiul pentru "proiectul literar al anului".

Laureații au fost desemnați de un juriu de specialiști externi, dar și prin vot al publicului.
Adina Chirvasă