Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Troleibuze cu acumulatori, în centrul Brașovului

Publicat: marți, 25 Februarie 2020 , ora 8.40

O echipă a Regiei de transport în comun Brașov a efectuat recent o vizită tehnică la uzina de troleibuze Solaris Bus & Coach din Poznan (Polonia), pentru a se informa în legătură cu unele soluții tehnice alese de producător la fabricarea celor 26 de troleibuze Solaris Trollino 18 ce vor fi livrate municipiul Brașov.

De asemenea, echipa a fost pregătită și cu privire la exploatarea instalațiilor și sistemelor de ghidare pentru decaptare și recaptare la rețeaua de alimentare, cât și despre autonomia oferită de acumulatori.

Această soluție tehnică de deplasare pentru troleibuze prin zone fără rețea de contact, utilizând bateriile, reprezintă o premieră pentru un operator de transport public de persoane din România.

Troleibuzele Solaris Trollino, articulate, cu o lungime de 18 metri, ce vor fi livrate Municipiului Brașov, vor fi dotate cu acumulator, astfel că ele vor avea o autonomie de minim 5 km în lipsa contactului cu linia de electricitate.

După ce vor fi livrate, troleibuzele vor fi introduse în circulație pe liniile 1, 2, 6 și 31, asigurând legătura între centrul Brașovului și cartierele Triaj, Tractorul, Astra și Valea Cetății. La ora actuală, aceste trasee sunt deservite de autobuze.

Camelia Vlad