Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un brașovean abia s-a întors din focarul de Coronavirus care omoară tot mai mulți chinezi

Publicat: joi, 23 Ianuarie 2020 , ora 12.45

Un brașovean abia s-a întors din focarul de Coronavirus care omoară tot mai mulți chinezi.

Acolo starea de alertă este deja instituită, iar oamenii umblă pe străzi sau în spațiile publice aglomerate cu măști pe față. Pe străzi sunt instalate inclusiv filtre de temperatură, niște dispozitive asemănătoare celor de trecere din aeroporturi, dar cu ajutorul cărora este verificată temperatura corpului.

Brașoveanul care face parte din orchestra Filarmonicii Brașov a fost plecat acolo în concediu, iar de la revenirea în țară nu a intrat în contact cu colegii săi.

„Unul dintre colegii noștri a fost în concediu fără plată. Vă dați seama că, pe perioada concediului, omul este responsabil direct de ceea ce face. Noi nu putem controla activitățile colegilor plecați în concediu dar putem spune că la întoarcere nu a luat legătura cu artiștii. Prin urmare situația este sub control. Desigur, s-a luat legătura cu Direcția de Sănătate Publică. Colegul este acum acasă pentru că i s-a recomandat să stea acasă cel puțin două săptămâni., a declarat Alexandra Grancea, purtătorul de cuvânt al Filarmonicii Brașov.

Cercetările continuă în China, întrucât încă nu există o certitudine în privința sursei de proveniență a acestui virus ucigaș.

Un studiu realizat de patru cercetători chinezi pentru revista Journal of Medical Virology, ar arăta că de vină ar fi două specii de șerpi des întâlnite în sud-estul Chinei, acolo unde a apărut focarul, acești șerpi fiind printre cele mai vândute produse în piața din Wuhan.

Coronavirușii sunt o familie numeroasă. Unii provoacă boli la oameni, în timp ce alții infectează doar animalele și în cazuri rare, coronavirușii instalați la animale pot evolua pentru a infecta oamenii și apoi să se răspândească de la om la om, după cum spun cercetărorii chinezi. 

Radio România Brașov FM