Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Muzeele brașovene își deschid porțile, sâmbătă, în Noaptea Muzeelor

Publicat: miercuri, 15 Mai 2019 , ora 13.30

Noaptea Muzeelor, marcată, în acest an, în 18 mai, va fi una cu o ofertă bogată pentru brașoveni.

Până acum, toate instituțiile muzeale care au anunțat că vor fi deschise sâmbătă noapte au pregătit și un program special, cu concerte sau alte momente artistice.

La majoritatea muzeelor, porțile se deschid începând cu ora 18.00, iar ultima vizită va fi înainte de miezul nopții. Vor fi, însă, și muzee care vor putea fi vizitate până târziu în noapte.

Astfel, deschise sunt Muzeul de Etnografie și cele trei filiale ale sale: Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, Muzeul din Săcele și Muzeul din Rupea, fiecare cu expoziții speciale. La Muzeul Casa Mureșenilor, vizitatorii vor avea parte, pe lângă expozițiile permanente, de povești ale calculatoarelor, jazz și realitate augmentată.

La Casa Ștefan Baciu sunt pregătite ateliere de origami, scriere creativă, dans, muzică și poezie.

Deschis va fi și Rope Street Museum, de pe strada Cerbului, în care cei interesați vor vedea fața nevăzută a Brașovului sau a doua cea mai mare dioramă despre centrul istoric al orașului. Vizitat va putea fi și Muzeul Județean de Istorie, unde sunt mai multe expoziții prezentate, de la benzi desenate, la „Brașov 1987”.

De asemenea, la Casa Junilor, brașovenii vor vedea portul tradițional al femeilor și al Junilor din Șchei și Brașovechi. La Muzeul de Artă Brașov, vizitatorii vor vedea cea mai nouă expoziție, una dedicate portretului începând de la 1599 până în 1918.

În plus, în Noaptea Muzeelor, între orele 19.00 – 22.00, în Piața Sfatului, vizitatorii se vor întâlni cu trei personaje istorice din cadrul proiectului „Istoria la persoana întâi”, al Asociației Cultour.

Astfel, prezenți în Piața Sfatului vor fi Johannes Honterus, reformatorul cetății, Maria Baiulescu, marea feministă a secolului XX, și Elena Mureșianu, prima pictoriță cu studii de specialitate din spațiul românesc.

În Noaptea Muzeelor, vizitele sunt gratuite.

Adina Chirvasă