ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Singura facultate care pregătește specialiști în prelucrarea lemnului duce lipsă de candidați

Publicat: marți, 16 Iulie 2019 , ora 16.31
Mihai Ispas, decanul Facultății de Ingineria Lemnului

Facultatea de Ingineria Lemnului, din cadrul Universității Transilvania Brașov, este singura din țară care pregătește specialiști în designul și tehnologia mobilei și a produselor finite din lemn.

Și în acest an, ca și în anii anteriori, la licență Zi, sunt oferite 70 de locuri bugetate, plus alte 85 cu taxă, la ingineria prelucrării lemnului și la ingineria și designul produselor finite din lemn. Însă, instituția nu reușește să atragă studenți nici măcar pe locurile bugetate. De exemplu, ieri, în prima zi de înscrieri, au fost doar 9 dosare depuse. 

În facultate se pune accent pe partea practică, iar studenții au la dispoziție laboratoare dotate cu toate cele necesare. În plus, Facultatea are și parteneriate cu firme din domeniul prelucrării lemnului. În multe dintre acestea își găsesc locul tinerii încă de pe băncile facultății.

De altfel, industria prelucrării lemnului, a fabricării mobilei și diverselor bunuri pe bază de lemn este foarte bine dezvoltată. Grupează aproximativ 9000 de firme, în care mereu este nevoie de specialiști.

Adina Chirvasă