Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

400 de copii vor unul din cele 180 de locuri în clasele a V-a, din 6 colegii naționale. Cea mai mare concurență este la „Șaguna” și la „Meșotă”

Publicat: luni, 29 Iunie 2020 , ora 17.01
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Peste 400 de absolvenți ai clasei a IV-a, din județul Brașov, s-au înscris pentru a susține, marți, 30 iunie, probele de admitere în clasa V-a la unul din colegiile care organizează astfel de testări. Vorbim despre colegiile naționale „Andrei Șaguna”, „Dr. Ioan Meșotă”, „Emil Racoviță”, „Grigore Antipa”, „Unirea” „Grigore Moisil”. În fiecare dintre aceste unități va fi organizată câte o clasă de a V-a, fiecare cu câte 30 de locuri. Testările încep de la ora 9.00, în fiecare din cele 6 licee.


„Candidații sunt așteptați la unitățile școlare în intervalul orar 8.00 – 8.30. Din motive de siguranță și securitate pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu SARS-COV-2, părinții nu vor avea acces în curtea și în incinta unităților școlare, centre de examen. Candidații vor fi așteptați la poarta unităților școlare și îndrumați de cadre didactice în sălile de clasă unde sunt repartizați pentru a susține examentul”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, Valentin Bucur.



Rezultatele inițiale vor fi afișate anonimizat de către fiecare unitate școlară pentru candidații proprii, în ziua examenului sau cel mai târziu a doua zi. Contestațiile se pot depune după afișarea rezultatelor.

Adina Chirvasă