Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

6 candidați înscriși la Evaluarea Națională, etapa specială

Publicat: luni, 29 Iunie 2020 , ora 10.30
Sursa foto radiooltenia.ro
Sursa foto radiooltenia.ro

6 candidați din județul Brașv sunt înscriși pentru a susține, începând de astăzi, Evaluarea Națională. Vorbim despre o sesiune specială, organizată, în premieră, pentru candidații care în etapa obișnuită au fost în carantină sau în autoizolare din cauza Covid 19.


La Brașov au fost 6 astfel de candidați, dar un absolvent a ales învățământul profesional și nu vrea să susțină Evaluarea. În schimb, va mai susține testele o absolventă din Râșnov care a suferit un accident în prima etapă.


Astăzi este programată proba la Română, marți, cea la matematică, iar miercuri, cea la maternă. Testele vor fi susținute la Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu”. Probele sunt monitorizate audio-video și sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție și protecție stabilite în contextul pandemiei COVID-19.


Primele rezultate se vor afișa joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen. Și acestea vor fi date anonimizate. Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie. Pentru sesizarea neregulilor, Ministerul Educației a pus la dispoziție și o linie TELVERDE – 0800801100. 

Adina Chirvasă