Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A fost aprobat PUZ-ul din zona viitorului spital regional

Publicat: duminică, 13 Septembrie 2020 , ora 19.07
Sursa foto arhivă / Primăria Brașov
Sursa foto arhivă / Primăria Brașov

Aleșii locali au aprobat, în ultima ședință de plen din acest mandat, și Planul Urbanistic Zonal pentru zona în care va fi ridicat noul spital al Brașovului.


Odată aprobat acest PUZ, pot fi continuate demersurile pentru elaborarea studiului de fezabilitate, de care se ocupă specialiștii Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare.


PUZ-ul, pe de altă parte, prevede ce activități sunt permise în zonă și ce activități nu sunt permise. Astfel, vor fi interzise depozitele en-gros, activități de producție, construcții provizorii – cu excepția organizării de șantier, depozitarea și vânzarea de substanțe inflamabile sau toxice, stații de reparații auto, vulcanizări, spălătorii auto spălătorii chimice platforme de colectare a deșeurilor urbane. Sunt admise, în schimb, funcțiuni de locuire colectivă, comerciale și de servicii, alimentație publică, agrement, comerț, activități sportive și de recreere.


În aceeași ședință de plen, primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, a anunțat că pentru proiectul spitalului regional a fost obținut și avizul Autorității Aeronautice Române. Asta pentru că, în apropiere, se află și Aeroportul Internațional Brașov.

Adina Chirvasă