Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A început împodobirea orașului pentru sărbătorile de Crăciun

Publicat: miercuri, 6 Noiembrie 2019 , ora 12.09
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov, Sorin Toarcea

A început montarea luminițelor de Crăciun pe străzile din centrul istoric brașovean. La sfârșitul lunii vor fi montate beculețele și pe brazii din cele patru piețe publice, Piața Sfatului, Piața Unirii, Piața Sf. Ioan și Piața Enescu.

Ca și anul trecut, startul pentru ,,Brașov, oraș din poveste” va fi dat pe 1 Decembrie, când este și Ziua Națională a României. Atunci vor vedea brașovenii cum arată noul concept de iluminat pentru sărbătorile din 2019, concept ce stă sub titlul „Dans de vifor”. 

Ca și în alți ani, pe strada Republicii vor fi montate porți luminoase. Intrarea pe această stradă este marcată de o traversare luminoasă. Intrările principale și laterale spre pietonala Republicii și piață sunt semnalizate prin șapte portaluri speciale luminoase, păzite de soldăței din lemn.

Piața Unirii va fi învăluită în alb cald, bradul fiind bogat ornat la bază cu bănuți aurii și în rest cu globuri aurii, beteală și luminițe.

Piața George Enescu va cuprinde ca punct central un brad cu lumini calde și medalioane albe.

Decorul stâlpilor din piața Sf. Ioan va fi dominat de culoarea roșie.

Marele brad este marcat de dansul a 100 de fulgi, de diverse dimensiuni și tonuri luminoase.

Adina Chirvasă