Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A lăsat vioara, pentru a deveni voluntar, în vreme de pandemie

Publicat: vineri, 27 Martie 2020 , ora 15.38
Sursa foto rri.ro
Sursa foto rri.ro

Artiștii nu trăiesc doar în lumea lor. Cel puțin la Brașov, unde, artiști ai Operei au decis să intre în Corpul de Voluntari ai Primăriei. Lor li s-au alăturat și alți angajați ai Operei.

Sunt oameni care preferă anonimatul și spun că fac acest lucru pentru că vor să ajute. Radio România Brașov FM a scos din anonimat, însă, un artist al instituției, cu care am stat de vorbă despre acest gest.

Constantin Aurelian Condoiu este violonist în Orchestra Operei. În vremuri de pandemie, a lăsat arcușul și vioara deoparte și s-a înscris în corpul de voluntari recent. "Ce pot spune este că m-am oferit să fac parte dintr-un mic mănunchi de oameni cu suflet mare, sensibili, cu suflete empatice la suferința semenilor, cum suntem toți această familie a Operei Brașov... Modești, simpli și care ne dorim să ajutăm comunitatea în situatii ca aceasta. Majoritatea, cred și sper că o face pentru ceea ce simte", ne-a spus violonistul.

Nu a vrut să iasă în evidență cu gestul său, dar dacă tot a stat de vorbă cu noi, le transmite brașovenilor să se implice "fiecare așa cum poate". Deocamdată nu a primit sarcini, ca voluntar, dar bărbatul ne-a spus că e dornic să ajute. Chiar dacă știe că ar putea exista anumite riscuri.

"Însă, sincer, dacă ne luăm măsurile de protecție și sunt respectate regulile, nu am motive de teamă", a mai explicat Constantin Aurelian Condoiu.

Artiștii Operei deja s-au implicat în diverse acțiuni. Au realizat un videoclip, în care au interpretat "Corul sclavilor", pe care l-au urcat pe youtube.

Și copiii artiștilor Operei au transmis brașovenilor să stea acasă, într-un nou videoclip realizat. De asemenea, au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru Asociația Zi de Bine, în care i-au îndemnat și pe brașoveni să doneze pentru Spitalul de Boli Infecțioase.

Adina Chirvasă