Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Adrian Veștea s-a alăturat campaniei „Hrănește un urs”

Publicat: joi, 21 Mai 2020 , ora 10.47

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, s-a alăturat campaniei „Hrănește un urs” demarate de Asociația Milioane de prieteni și a dus mâncare animalelor din Rezervația Libearty din Zărnești.


Împreună cu doi prieteni, Adrian Veștea a transportat, ieri, pâine și fructe, alimente suficiente pentru a se asigura, pentru o zi, hrana blănoșilor.


Este un proiect personal. Am venit în nume propriu. Din păcate nu am putut să îi aduc și pe cei mici care sunt extrem de încântați. Au fost și altădată aici, alături de colegii din clasele lor și cred că lucrul acesta l-au facut mulți copii la Școala Altfel. Cred că este necesar ca mai ales în momentele grele să fim alături și să dăm o mână de ajutor”, a spus Adrian Veștea.


Șeful administrației județene a promis că va încerca să revină și cu alte transporturi de hrană pentru ursuleții din Libearty și a îndemnat ca toată lumea să-i urmeze gestul. Acțiunea a fost apreciată de cei care lucrează la rezervație, mai ales în această perioadă de pandemiei, când sanctuarul este închis pentru public, iar veniturile Rezervației de urși au scăzut drastic iar hrănirea animalelor a devenit o problemă.


Mulțumim celor care s-au gândit să ne ajute și le-au adus de mâncare urșilor. Astăzi acoperim mâncarea pentru cei o sută de urși. Dacă și alții s-ar gândi în această perioadă ca și animalele au nevoie de ajutor, am aprecia foarte mult ajutorul lor”, a spus Cristina Lapis, președinte AMP.


Cei care vor să se alăture la rândul lor campanei „Hrănește un urs” trebuie să știe că masa unui urs costă 10 euro/zi. Sanctuarul se va redeschide, cel mai probabil, în data de 2 iunie. Vizitele vor fi reluate cu măsuri stricte de protecție, iar biletele se vor putea achiziționa online, în număr limitat în fiecare zi.


Camelia Vlad