Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ambasadorul SUA în România și Dumitru Prunariu, încântați de Planetariul Brașov

Publicat: luni, 22 Iulie 2019 , ora 12.56
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

50 de ani de la aselenizare au fost marcați, la Brașov, la Planetariul de la Grădina Zoologică.

Aici a fost prezentat filmul documentar dedicat primei aselenizări, eveniment major pentru explorarea spațială, „CAPCOM GO! The Apollo Story”, un documentar special realizat pentru proiecții pe ecrane tip dom (planetarii).

La proiecție au fost prezenți E.S. Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Dumitru Prunariu, primul și singurul român care a zburat în spațiu, și George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.

Filmul prezintă, într-o limbă engleză accesibilă, care au fost pașii până la momentul în care Neil Armstrong a păsit pentru prima data pe Lună, în 16 iulie 1969, începând de la prima misiune Apollo.

Dumitru Prunariu a fost și el încântat de Planetariul din Noua și a mărturisit că a avut emoții când a văzut filmul.

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a precizat că Planetariul de la Grădina Zoologică, deschis acum două luni, ar putea purta, în viitor, numele brașoveanului care a zburat în spațiu.

Cel mai mare câștig a fost însă pentru copiii care au fost prezenți în sală la proiecție și au avut ocazia să-l cunoască pe viu pe cosmonautul Dumitru Prunariu.

De acum, filmul va fi inclus în programul de proiecții al Planetariului și va fi difuzat timp de o lună.

Adina Chirvasă