Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Atentie! Începe sezonul căpușelor

Publicat: luni, 13 Mai 2019 , ora 12.23
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, doctorul Ramona Ionescu

Începe sezonul căpușelor. Brașovenii încep  să iasă în număr tot mai mare, la iarbă verde, iar medicii avertizează că odată cu încălzirea vremii începe și sezonul mușcăturilor de insecte.

Pentru a vă proteja, specialiștii vă recomandă să vă îmbrăcați cu haine deschise la culoare, iar când ajungeți acasă, să vă inspectați corpul.

În cazul în care aveți vreo căpușă, nu încercați să o scoateți singuri. 

Căpușa neextrasă corespunzător vă poate transmite în sânge bacteria care provoacă boala Lyme. Atenție, însă, mușcătura de căpușă nu este o urgență!

Sfatul medicilor este să mergeți fie la Ambulatoriul Spitalului Județean, cu trimitere de la medicul de familie, fie la centrele de permanență. 

Profilaxia bolii Lyme înseamnă administrarea unui antibiotic în doză unică. La Spitalul de Boli Infecțioase în fiecare vară ajung și câteva cazuri de boală Lyme, în stadiul I.

Cei care sunt într-o asemenea situație sunt sfătuiți să meargă la medicul de familie, pentru a cere o trimitere la Boli Infecțioase, unde pot beneficia gratuit de analize speciale.

Mihai Cojocaru