Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Autobuze electrice și pe linia 32

Publicat: marți, 15 Septembrie 2020 , ora 18.39
Sursa foto Facebook / RATBV SA
Sursa foto Facebook / RATBV SA

De astăzi, și pe linia 32 circulă autobuze electrice, asta după ce, recent, la Brașov a ajuns și al 15-lea autovehicul electric din Cehia, au anunțat reprezentanții RAT Brașov.


Linia 32 face legătura între Valea Cetății și Gară. Practic, în acest moment, pe străzile din municipiul Brașov circulă 26 de troleibuze din Polonia și 15 autobuze electrice din Cehia.


Municipalitatea mai așteaptă însă livrarea și altor mijloace de transport prietenoase cu mediul. Practic, cu Cehia au fost încheiate contracte ce presupun livrarea a 52 de autobuze electrice, în total.


Pe lângă cele 78 de mijloace de transport, alte 55 cu emisii poluante zero sunt în diferite faze de furnizare sau achiziție. În cazul unor contracte încă nu a fost atins nici termenul limită pentru depunerea ofertelor.


În total, în municipiul Brașov vor circula 133 de astfel de mijloace de transport, cumpărate cu bani europeni și o-finanțare din partea municipalității.

Adina Chirvasă