Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Avocatul Poporului impune măsuri Centrului de Îngrijire și Asistență Timișul de Sus

Publicat: miercuri, 26 Februarie 2020 , ora 9.41
Sursa foto: Radio Oltenia
Sursa foto: Radio Oltenia

Avocatul Poporului solicită DGASPC Brașov dotarea Centrului de Îngrijire și Asistență Timișul de Sus cu dispozitive de acces pentru persoanele cu handicap între etajele clădirii. Recomandarea este urmarea sesizării din oficiu și anchetei efectuate de Avocatul Poporului la Centrul de Îngrijire și Asistență Timișul de Sus, județul Brașov.

,,În urma anchetei efectuate de către reprezentanții Biroului Teritorial Brașov al instituției Avocatul Poporului, în ceea ce privește constatările efectuate de către inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov, acestea au fost remediate, însă pentru unele probleme identificate rezolvarea lor imediată este o soluție pe termen scurt, întrucât acel spațiu prezentat în imagini ca fiind plin de igrasie, deși a fost zugrăvit și igienizat imediat, este un loc unde se infiltrează apa pluvială iar igrasia o să reapară dacă nu se reface drenul clădirii.'' potrivit unui comunicat de presă remis redacției.

Vă reamintim că la începutul lunii februarie, în urma unui control al comisarilor O.P.C Brașov, la Centrul de Îngrijire și Asistență Timișul de Sus, au fost găsite nereguli foarte grave: mizerie, mobilier distrus,mucegai, alimente păstrate neconform.

,,Este inadmisibil ca persoanele cu handicap și chiar fără discernământ sa fie tratate in condiții de acest gen! Instituția pe care o reprezint va desfășura în următoarea perioadă mai multe controale la unități similare cu aceasta pentru a constata dacă legislația în vigoare este respectată și pentru a aplica măsuri imediate acolo unde se va impune. Interesul nu este acela de a sancționa, dar dorim ca fiecare persoană să fie tratată corespunzător chiar dacă nu are discernământ si nu-si cunoaste drepturile", a declarat, atunci, șeful CRPC Brașov, Sorin Claudiu Susanu.

 

 

Radio Romania Brașov FM