Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Black Friday începe în această seară

Publicat: joi, 14 Noiembrie 2019 , ora 11.40
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Mai sunt câteva ore până când vor începe vânzările de Black Friday la electronice, electrocasnice, îmbrăcăminte, bilete de avion, parfumuri ori bijuterii. Milioane de produse vor pleca, în aceste zile, din depozitele firmelor de curierat către clienți.

Unul dintre cei mai mari retaileri online de carte din România estimeaza ca, de Black Friday, să livreze peste 80.000 de cărți în întreaga țară. Toate comenzile plasate vor fi expediate în aproximativ 3 zile lucrătoare.

,, Cam 99% din produsele listate vor avea reduceri mai mari decât în restul anului. Cărțile în limba română vor avea reduceri de până la 95%. Aproximativ 17.000 de titluri vor fi reduse cu peste 30%. De asemenea, la cartea în limba engleză vom avea reduceri cuprinse între 25%-37%.'' a precizat directorul general al unei edituri de carte din Brașov, Laura Țeposu.

Și companiile de telefonie mobilă au pregătit reducerile de Black Friday. Reprezentanții estimează că vânzările vor crește cu 50%.

"De Black Friday, ne pregătim să vindem peste 30 de telefoane mobile. Reducerile pornesc de la 20% și pot ajunge până la 100%, cu abonament, pentru telefoanele premium.", a precizat Alexandru Răducu, reprezentantul unei francize de telefonie mobilă din Brașov.

Deși comercianții speră la vânzări record, unii potențiali clienți nu se declară atât de mulțumiți de fenomenul Black Friday, pe motiv că ar fi foarte multe reduceri false. Tot mai mulți români susțin că preferă reducerile din perioada ianuarie-februarie.

Inițial, ziua de Black Friday, a apărut în Statele Unite, avea loc pe 29 noiembrie și marca începutul perioadei de cumpărături pentru sărbătorile de iarnă.

Adina Milea