Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașov, cea mai vizitată zonă, după București, în acest an

Publicat: marți, 4 August 2020 , ora 14.26

Faptul că industria HoReCa, ramură importantă a Turismului, pare să fie cea mai grav afectată de pandemia Covid-19 este un aspect cunoscut deja. Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), în luna iunie 2020, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, cazările în unitățile hoteliere au scăzut în toată țara cu aproape 75%.

Numărul turiștilor români în stațiunile din zona montană (inclusiv cele din Brașov) s-a menținut în luna iunie la același nivel ca și în 2019 (16,9%). În schimb, numărul turiștilor străini a scăzut de trei ori în stațiunile din zona montană (3% în iunie 2020, față de 9,1% în iunie 2019), cei mai mulți dintre cei veniți, așa puțini câți au fost, provenind din Germania, Israel, Italia, Regatul Unit și Franța.

În prima jumătate a anului în curs, aproape 277.000 de turiști (români și străini) au ales să viziteze Brașovul, județ care se află pe locul al doilea în preferințele turiștilor, după București. În aceeași perioadă a anului trecut, peste 550.000 de turiști au ales Brașovul ca destinație turistică.

Ca locuri preferate de cazare peste noapte, cei mai mulți turiști și-au rezervat locuri în bungalouri, campinguri, hoteluri, vile sau căsuțe turistice.

Date INS complete găsiți aici: https://insse.ro/cms/sites/default/files/com_presa/com_pdf/turism06r20.pdf

Camelia Vlad