Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

BRAȘOV. Laboratoare disponible la teste Covid-19 pentru cei care pleacă în vacanță în Grecia

Publicat: luni, 13 Iulie 2020 , ora 11.28

Teste moleculare pentru SARS-CoV-2, necesare celor care vor să călătorească în Grecia, se pot face și în 5 centre din Brașov, potrivit unui anunț postat pe site-ul Ministerului Sănătății. Este vorba despreSpitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, Maternitatea Brașov, Spitalul Municipal Codlea și Spitalul "Sf. Constantin" Brașov.

Șefa Direcției de Sănătate Publică Brașov, Dr. Andrea Neculau, spune că aceste laboratoare sunt implicate în metodologia de depistare în cazurile simptomatice Covid-19, deci puțin disponibile pentru teste la cerere.

"Aceste laboratoare sunt, în principal, ale spitalelor brașovene, destinate mai ales cazurilor simptomatice și pentru cele incluse în metodologiile de screening. Nici unul nu este disponibil, acum, pentru aceste teste, la cerere, în vederea plecării în Grecia. Însă, deși nu sunt menționate pe site-ul Ministerului Sănătății, în județul nostru funcționează marile laboratoare private, care au centre medicale și puncte de recoltă autorizate", a declarat dr. Andrea Neculau.

Șefa DSP Brașov are, însă, o recomandare, pentru brașovenii care solicită testul pentru a pleca în vacanță: să se adreseze mai mult laboratoarelor private, acreditate, pentru a nu le aglomera pe cele ale județului și să poată primi la timp rezultatul.

Precizări primim tot de la dr. Andrea Neculau: "Sfatul meu este ca persoanele care doresc să se testeze în vederea călătoriei să se adreseze către laboratoarele private. Vorbim aici de MedLife, Sinevo și Regina Maria, care sunt laboratoare acreditate incluse în acest program. Suplimentar, mențiunea mea ar fi ca doritorii să se programeze la centrele respective, pentru a evita aglomerația".

Un test pentru Covid-19 costă în jur de 300 de lei, în funcție de laboratorul care prelucrează probele recoltate.

Amintim că începând cu 15 iulie, românii care vor să călătorească în Grecia, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene.

Camelia Vlad